Midsommar

Så är vi inne i midsommarveckan

och en vecka efter midsommarveckan, lördagen den 29 juni klockan 10.00 är det dags för en ny sommar med Loppis i Testa. Midsommarafton får firas på hemmaplan eller om vädret tillåter blir det en tur till någon av de kringliggande platser där midsommar firas. Brevens Bruk är alltid nära tillhands, men det finns många fler fina platser att ta sig till.
Därefter har vi en vecka på oss att plocka lite ordning och städa av i vårt gamla kapell.

Testa kapell

är byggt i tidigt 1880-tal och sedan något förändrat. Här har vi haft vävstuga och vävkurser under många år från dess att vi flyttade hit 1975. Men sedan 2008 har vi hållit loppis i huset. Det är bra att bli av med det man inte behöver, det är trevligt att träffa loppiskunder, så till stor del blir det för vår del en social verksamhet. Annars är det ganska tyst och stilla här ute bland åkrar, ängar och skog. Midsommarveckan blir därför en lugn väntan.

Och vad kommer alla prylar från.

Vi är två familjer som började att städa ur bodar, vindar, skåp och hyllor. Vi fyllde ganska snart ca 100 kvadratmeter med grejer. Sedan har det fyllts på av arv från föräldrar, våra barn som släpar hit det de inte vill ha kvar. Och så är det fler familjer som vill bli av med sådant som bara står och är i vägen för annat. Under några somrar var det en hel del roliga saker från ett nerlagd jordbruk. Prylar från ladugården.

midsommarveckanMidsommar i Brevens Bruk

kapTesta kapell från 1882

MidsommarveckanHär bor vi och i det vita huset längst bort, kapellet, har vi loppis