Drickesback

Ett litet fynd – ett minne

Jag mindes plötsligt att jag som skolelev en gång på 50-talet var med klassen på studiebesök på Norlings bryggeri i Örebro. Det låg på söder. Kanske ungefär där stadsbiblioteket ligger nu. Om jag inte minns fel.
Det var just det minnet som dök upp då jag en dag röjde ett vindskontor i en släktings bostad. Där stod den full med småprylar och damm. En gammal drickesback. Tyvärr sliten och smutsig. Säkert använd till både det ena och det andra. Men det syns tydligt att står Norlings bryggeri på den.
Det var ingen som ville ha den, därför har den hamnat på vårt loppis, där allting som ingen vill ha hamnar. Konstig nog. För det är ofta någon som kommer och köper det där som ingen ville ha.
Trots att backen är gammal och sliten får vi nog sätta på en rejäl prislapp. Den gamla ölbacken ska inte vara billig för då kan jag lika väl använda den själv. Skulle kunna pryda sin plats på verandan att lägga lite småsaker i. Eller kanske en liten kudde i botten. Det skulle i alla fall våra katter gilla.

 

drickesback

En gammal drickesback
Och fem dagar tills vi öppnar