Dagen före dan

Oh, dessa gamla manicker

I en gammal kartong från sockerbolaget uppe på ett vindsförråd fann jag denna tingest. Den dagen funderade jag över var den en gång suttit. En gammal bilradio från Aga. Har det verkligen funnits sådana. Nå, den är väl inte helt komplett att monteras in, men kanske någon finner glädje i att bara ha den.

Jag har ingen aning om hur gammal den är, kanske från trettio- eller fyrtio-talet. Om inte från Hedenhös dagar.

Lite mått brukar somliga vara intresserade av:

Lådan är ca: 28x18x18 cm.  Högtalaren har en radio av 27 cm och ratten för "kanalinställning"  är 5,5 cm i diameter. Och så sitter det två små lampor på en sladd också och lite trådar och en vire. Och alltsamman väger några tunga kilo.

Nå, imorgon, lördag, öppnar vi

och snart är denna fantastiska pryl i någon annans ägo.

dagen

Dagen

Bilradio

bilradio